Register.be nieuws

Binnenkort zijn 7 nieuwe talen beschikbaar voor Indiase domeinen

Momenteel zijn er ongeveer 100 miljoen internetgebruikers in India en, naar een schatting van het Internet en Mobile Association of India, verwachten ze 120 miljoen gebruikers tegen het einde van het jaar. In het licht van deze populariteit geloven veel analisten dat het voor India bijzonder voordelig zou zijn hierin nog verder te gaan door het ter beschikking stellen van domeinnamen in alle lokale talen.

Afgelopen maandag hield het Centrum van development en geavanceerde informatica (C-DAC) een bijeenkomst over internationale domeinnamen, om de zaak te bespreken. Hieruit is gebleken dat tegen medio 2012, ICANN zijn goedkeuring zou moeten geven voor de Indiase domeinnamen in 22 talen. Maar, zoals opgemerkt door Mahesh Kulkarni, directeur van het CDAC, is er geen haast: "We willen vooral ervaring opdoen vooraleer de domeinnamen in de verschillende talen worden gelanceerd."

In eerste instantie heeft de centrale regering van India als doel de lancering van domeinnamen in 7 verschillende Indiase talen: Sindhi, Kasjmir, Kannada, Oriya, Malayalam, Manipuri en Assamees.

Controleer de beschikbaarheid van uw domeinnaam Controleer nu of uw domeinnaam nog vrij is.
 
Posted on 01/12/2011