eCommerce: Aan de slag

Met de Winkel widget kan je producten op je website verkopen. Ons krachtig eCommerce systeem is gemakkelijk op te zetten, compatibel met verschillende betalingsverwerkende bedrijven en logistieke providers. Je kan producten importeren vanuit een CSV-bestand of een ander winkelkar-systeem zoals XCart of LiteCommerce

Buiten het feit dat je meer producten kan aanbieden, heeft elk eCommerce Store pakket ook meer functies en functionaliteiten. Bekijk de ShopBuilder Pakketten voor meer informatie.

Producten toevoegen aan de Winkel

Om producten toe te voegen aan je Winkel:

1. Klik in het paneel links op  “eCommerce”.
  2. Klik op “Winkel beheren”.
  3. Klik op “Cataloog” > “Producten”.
  4. Klik op “+Nieuw Product Toevoegen”. Om producten te importeren, klik op “Producten Importeren”, kies vervolgens een CSV, Xcart of LiteCommerce-bestand en klik op “Importeren”.
  5. Vul de details van het product in (naam, barcode, prijs, enz.) en upload een afbeelding voor elk product in je winkel. Klik op “Opslaan”.
  6. Om meer producten toe te voegen klik je op “Nieuw Product Toevoegen”.

Meer informatie vind je op “Producten Toevoegen en Bewerken in je Winkel”

Pas je Winkel aan je locatie aan

Om je Winkel goed te laten werken moet je eenheden instellen zoals een munt- en gewichtseenheid voor je producten. De standaard instellingen zijn de Amerikaanse dollar en de kilogram. Maar je kan dit aanpassen zodat het beter past bij jouw locatie.

Zo kan je je plaatselijke instellingen configureren:

1. Ga naar het Winkel Controlepaneel, klik op “Instellingen” > “Algemeen”.
  2. Klik op “Regionale Instellingen”.
  3. Stel je voorkeuren in voor “Munteenheid”, “Gewicht & Lengte”, “Taal Winkel”, en “Datum & “Tijd”.
  4. Klik op “Opslaan”.

Verzending instellen

Als je fysieke goederen verkoopt, moet je de manier van verzending configureren zodat je de klanten de verzendkosten kan laten betalen. Verkoop je geen fysieke goederen, dan schakel je verzending voor je producten uit.

Zo kan je de verzending configureren:

1. Ga naar het Winkel Controlepaneel en klik op “Verzenden & Afhalen”.
  2. Om methodes van verzending en afhaling toe te voegen, klik je op “+Verzendwijze toevoegen” of op “+Afhalen in Winkel toevoegen”.

Meer informatie vind je op Verzendopties

Betaalopties Instellen

Je moet ook een manier hebben om betaald te worden. Standaard zijn PayPal en Stripe de eenvoudigste manieren om je klanten jou te laten betalen, maar wij laten een brede waaier andere betaalmethoden toe.

Zo kan je de betaalopties configureren:

1. Ga naar het Store Controlepaneel, klik op “Betaling”.
  2. Klik op de “PayPal”, “Square” of “Stripe” opties om een betaalwijze te selecteren, of klik op “Betaalwijze Manueel Toevoegen” om een andere methode te gebruiken.

Meer informatie vind je op Over Betaalopties

Je Winkel beheren

Zodra je Winkel aangemaakt is, kan je hem beheren door in het paneel links op “eCommerce” > “Winkel Beheren” te klikken. Dit brengt e naar het Winkel Controlepaneel. Hier kan je je verkopen, (producten)cataloog, promoties en andere instellingen beheren.

Andere opties zijn: Winkel widgets toevoegen (bijvoorbeeld een winkelmandje, zoekvak), door winkelcategorieën toe te voegen als een subpagina van je startpagina of een andere pagina op je site, of je winkel upgraden om meer producten te vertonen.

Geüpdatet op 21 december 2020