Automatisch e-mails verwijderen van de server in Apple Mail (enkel POP)

Koos je voor een POP-configuratie, dan blijven e-mails mogelijks staan in je online mailbox / server, zelfs nadat je ze gewist hebt in Apple Mail. Na een tijd zit die online mailbox dan vol waardoor je geen nieuwe e-mails meer ontvangt. Je moet dan e-mails wissen uit je online mailbox om plaats te maken.

Apple Mail logo

Om te vermijden dat je online mailbox vol geraakt, kan je er in Apple Mail voor kiezen om e-mails automatisch van de server te verwijderen. Al je e-mails blijven dan wel raadpleegbaar in Apple mail maar niet in je online mailbox.

Zit je mailbox al vol? Verwijder dan eerst overtollige mails via webmail

Volg deze stappen in Apple Mail:

  1. Via de navigatiebalk bovenaan ga je naar “Mail” > “Voorkeuren”.
  2. Ga naar het tabblad “Accounts” en kies in de linkermarge de account waarvoor je de wijziging wil aanbrengen.
  3. Ga naar de tab “Accountinformatie” en vink de optie aan om e-mails van de server te verwijderen na het ophalen door Apple Mail (zie screenshot).
    Via het uitklapmenu kies je wanneer Apple Mail het bericht van de server moet verwijderen (standaard na 1 week).
  4. Herstart Apple mail om de instellingen te activeren.

tab "Accountinformatie" en vink de optie aan om e-mails van de server te verwijderen na het ophalen door Apple Mail

Ge├╝pdatet op 27 februari 2020

Heeft dit artikel jou geholpen?

Verwante artikels