1. Home
  2. Knowledge base
  3. Domeinnamen & DNS-instellingen
  4. Wat is een eigenaar, registrant en registrar van een domeinnaam

Wat is een eigenaar, registrant en registrar van een domeinnaam

Als eigenaar van een domeinnaam bezit je de rechten om die domeinnaam te gebruiken. Je kan de domeinnaam dan als adres gebruiken voor je website en er e-mailadressen mee aanmaken.

De eigenaar wordt vaak ook de registrant of licentiehouder genoemd, omdat je een domeinnaam nooit echt kunt bezitten: je reserveert hem enkel voor een bepaalde periode.

Als registrant ben je vrij om je domeinnaam te registreren bij om het even welke registrar, een domeinnaam-provider zoals Register.be.

Welke diensten verleent een registrar?

  • De registrar bepaalt de prijs voor het registreren, vernieuwen, verhuizen en herstellen (vernieuwing na vervaldag) van je domeinnamen.
  • De DNS-instellingen en (eigenaars)gegevens van je domeinnaam. Vaak zal de registrar een controlepaneel bieden waar de gebruiker deze instellingen rechtstreeks kan wijzigen.
  • Register.be biedt ook nog extra’s zoals support, een gratis mailbox, gratis webforwarding, mailforwarding… Zaken waar je elders voor moet bijbetalen.

Waarom zou ik mijn domein verhuizen?

  • Een betere support, meer (gratis) extra’s, een betere prijs…
  • Om al je domeinnamen bij één en dezelfde registrar onder te brengen zodat het beheer ervan te vereenvoudigen.
  • Om je domeinnaam én hosting bij dezelfde provider onder te brengen zodat die perfect op elkaar zijn afgestemd en de ondersteuning vlotter verloopt.

Lees meer over hoe je een domeinnaam verhuist

Geüpdatet op 27 februari 2020

Heeft dit artikel jou geholpen?

Verwante artikels