Verhuis uw domeinnaam

Wij verhuizen uw domeinnaam zonder onderbreking

Waarom uw domeinnaam verhuizen naar Register?

Register is specialist in registratie van domeinnamen. Bovendien beschermen wij uw merknaam tegen domeinkapers, indien u dat wil.
Verhuis uw domeinnaam naar Register, en geniet van vele extra's:

E-mailadressen inbegrepen

Verhuis uw domeinnaam naar Register. Bij ons maakt u zoveel e-mailadressen aan als u wil.

URL doorstuurserivce / forwarding

Verwijs de mensen die uw domeinnaam invoeren door naar het adres van bijvoorbeeld uw Facebook-pagina of een bestaande website.

Onbeperkt aantal subdomeinen

Een subdomein is bijvoorbeeld test.uwbedrijf.be of sales.uwbedrijf.be. Bij Register maakt u gratis zoveel subdomeinen aan als u wil


Onmiddellijke transfer

Houd de transfercode bij de hand tijdens het bestelproces, zodat wij de verhuis onmiddellijk voor u kunnen uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk controlepaneel

Beheer al uw instellingen zelf: DNS, MX en A-Records, WHOIS-gegevens. Alle instellingen staan handig op één plek verzameld.


Register specialist in nieuwe domeinnamen!

Ook voor de nieuwe domeinextensies kunt u bij Register terecht.

Sinds kort zijn er, naast de traditionele landenextensies zoals .be, .nl, .fr en de generische domeinextensies zoals .com, .biz, .net, .org… ook meer dan 800 nieuw extensies! Geef uw domeinnaam extra cachet door een regionale extensie (.vlaanderen, .brussels, .paris, .amsterdam, .ny...), een fun extensie (.guru, .fun, .rocks), een beroep (.law, .immo, .architect, ...).

Bekijk alle domeinextensies

Tip: Kies een centrale plek voor al uw domeinen

Hebt u verschillende domeinnamen, bij verschillende registrars? Breng ze allemaal over naar Register, waar u ze centraal kan beheren via het handige controlepaneel. U betaalt ons niets extra voor de transfer van uw domeinen. En zo hebt u een duidelijk overzicht van uw volledige portefeuille.

Uw domein verhuizen in 1-2-3: zo doet u het!

U kunt op elk moment uw domeinnaam verhuizen. Het domein is immers gekoppeld aan een persoon of organisatie, de domeinhouder, en niet aan het bedrijf waar de domeinnaam geregistreerd werd, de registrar. U moet de vervaldag niet afwachten. En bij Register betaalt u geen extra kosten voor de transfer van uw domeinnaam!


1Voorbereiding van de transfer

Om te beginnen moet u bij de huidige registrar, het bedrijf dus waar nu de domeinnaam geregistreerd staat, het domein beschikbaar stellen voor transfer. Die registrar zal u een transfercode geven.

Verhuist u een domeinnaam die aan een ander toebehoort, maar waarvoor u een akkoord afgesloten hebt voor de overdracht van die domeinnaam? Vraag aan de huidige eigenaar om bij zijn registrar een transfercode aan te vragen.

2Vul uw domeinnaam bovenaan deze pagina in

U krijgt de melding dat de domeinnaam reeds bezet is.

  • Klik op Verhuis.
  • Geef de transfercode in.

Hebt u nog geen transfercode? Geen nood - u kunt achteraf de transfercode aanvullen.

3Bevestig uw bestelling

U ontvangt een mail met het verzoek om de verhuis goed te keuren. Nadat u de mail bevestigd hebt, zorgen wij voor de rest.


Tip: zijn uw registratiegegevens correct

Denk eraan om, tijdens de verhuis van uw domeinnaam, goed te controleren of uw gegevens wel correct staan. Want gegevens nadien wijzigen zal als een nieuwe registratie beschouwd worden - met de bijhorende kosten.
Het is namelijk zo dat bij de verhuis uw WHOIS-gegevens niet meer automatisch meegegeven worden vanuit de WHOIS-databank, dit omwille van de GDPR-wetgeving met betrekking tot de privacy. Bij een bedrijf worden bijvoorbeeld wel naam en adres meegegeven, maar geen mailadres. En bij een privépersoon zullen vaak àlle gegevens verborgen zijn. Daarom zal Register, tijdens de verhuis van uw domeinnaam, de gegevens gebruiken die het over u bezit als Register-klant. Vul dus aan of verbeter waar nodig.

Veelgestelde vragen bij het verhuizen van een domeinnaam

Jazeker. U kunt uw domeinnaam verhuizen naar Register, en de daaraan gekoppelde website gewoon laten staan op uw huidige webhosting. U moet wel de nodige records aanpassen via uw controlepaneel. Tip: bekijk ook eens de professionele hostingpakketten van Register.

Register rekent u geen extra kosten aan voor het verhuizen van uw domeinnaam. Maar mogelijk rekent uw huidige registrar u daarvoor wél kosten aan. Vraag dit best op voorhand na bij uw registrar.

Indien u op voorhand een akkoord afgesloten hebt met de huidige domeinhouder van dat bepaalde domein, dan kunt u inderdaad het domein naar Register verhuizen en op uw naam registreren. Volg deze stappen:

  1. Contacteer de huidige eigenaar. Zijn gegevens vindt u in de Whois-database (zie: Hoe vind ik wie de eigenaar is van een domeinnaam?)
  2. Probeer tot een vergelijk te komen, eventueel mits financiële vergoeding.
  3. Vraag aan de eigenaar om bij het bedrijf, waar hij de domeinnaam geregistreerd heeft, een transfercode op te vragen.
  4. Volg nu de stappen die u ook doet bij een gewone verhuis: controleer de domeinnaam in het vak bovenaan deze pagina. Wanneer u de melding krijgt dat het domein al bezet is, klik op Verhuis. Volg de verdere instructies.

De gegevens van de domeinhouder vindt u terug via de Whois-databank. Omwille van de privacy worden bepaalde gegevens echter niet publiek getoond. Dat is afhankelijk van het bedrijf waar de domeinnaam geregistreerd staat (de registrar). Bij een bedrijf zal u bijvoorbeeld wel naam en adres zien, maar geen mailadres, en bij een privépersoon zullen vaak àlle gegevens verborgen zijn.
Om u toe te laten de huidige domeinhouder via mail te contacteren, bieden de registrars of WHOIS-diensten meestal wel een alternatief aan, zoals een online contactformulier.

Sterke merken vertrouwen op onze diensten


Brussels Airlines
Belfius
Omega Pharma
UCB
Bridgestone
Sony