Globale tekst

Verander de stijl en het ontwerp van de tekst op jouw hele site. Je kan het lettertype, de lettergrootte en de instellingen voor tekst, links en titels wijzigen. Dit geeft je de mogelijkheid om de inhoud van jouw site een onderscheidend karakter te geven en ervoor te zorgen dat jouw bezoekers het kunnen lezen!

Opmerking: Als je wijzigingen aanbrengt in de tekst met behulp van het menu voor globale tekst, verandert alle tekst op de site. Bewerkingen aan individuele elementen overschrijven de globale stijl. Als je bijvoorbeeld de globale tekstkleur op rood instelt, wordt de tekst in alle alinea widgets die aan de site worden toegevoegd, rood. Tekst in tekst widgets die al deel uitmaken van de site blijven echter hetzelfde.

  1. Klik in het linkerpaneel op “Ontwerp”.
  2. Klik op “Globale tekst”.
  3. Je kan de lettergrootte, de kleur en de richting van de tekst en de link tekst opties wijzigen.
  4. Je kan ook de eigenschappen van titels wijzigen door bewerkingen uit te voeren onder Globale Tite. De H1, H2, H3 enzovoort verwijzen naar de titels en subtitels.

Titels en subtitels

Let bij het wijzigen van titels op de verschillen tussen H1 – Titelstijl, H2 – Titelstijl, H3 – Titelstijl, enzovoort. Deze verschillende titels verwijzen naar titels en subtitels. H1-titels verwijzen naar de hoofdrubriek, terwijl H2-titels subtitels onderverdelingen van H1 zijn. H3-titels zijn subtitels van H2. Wanneer je de opties voor de titelstijl wijzigt, zorg er dan voor dat je de verschillen tussen de titels en subtitels begrijpt.

 

Ge├╝pdatet op 3 september 2020

Heeft dit artikel jou geholpen?

Verwante artikels