Zijbalk lay-out voor Desktop

Je kan de lay-out van jouw desktopsite wijzigen in een zijbalk lay-out. De zijbalk lay-out toont de koptekst aan de zijkant van de site (links of rechts) en is een geweldig ontwerphulpmiddel om jouw site een unieke uitstraling te geven. De koptekst van de zijbalk fungeert ook als een sticky header, zodat deze altijd op het scherm wordt weergegeven en je kan ook widgets toevoegen aan de zijbalk, zoals elke andere rij.

Let op

  • Wanneer je overschakelt van een traditionele site lay-out naar een zijbalk lay-out, behoudt de koptekst het logo en worden alle widgets die je had verwijderd (vergelijkbaar met het overschakelen van de koptekst lay-out naar de bovenste koptekst lay-out). De achtergrondkleur zal worden aangepast volgens de lay-out die je hebt geselecteerd.
  • De shrinking header is niet beschikbaar voor de navigatie aan de zijkant. De zijbalk wordt altijd weergegeven op de site, ongeacht het scrollen op de site.
  • Op schermen kleiner dan 1090 pixels breed zal de inhoud van de zijbalk, met uitzondering van de eerste afbeelding, worden verborgen en er zal een uitbreidingsmenu-pictogram worden weergegeven. Je kan de kleur van de triggerknop die in de ontwerpeditor verschijnt, aanpassen.

Om de lay-out van jouw site te veranderen in een zijbalk lay-out:

  1. Klik in het linkerpaneel op “Ontwerp” en klik vervolgens op “Site lay-out”.
  2. Selecteer de zijbalk lay-out. Je kan rijen toevoegen, widgets naar de koptekst van de zijbalk slepen en deze aanpassen.

Om het ontwerp van de hoofding van de zijbalk te wijzigen, ga met de muis over de zijbalk en klik op “Zijbalk” in de rechterbovenhoek. Je kan een van de verschillende kopteksten van de zijbalk kiezen om toe te passen op jouw site, deze aan de linker- of rechterkant van het scherm weergeven, de breedte ervan bepalen en nog veel meer.

Ge├╝pdatet op 3 september 2020

Heeft dit artikel jou geholpen?

Verwante artikels